19 veebruar, 2015

Enn Pakri – Julgustuseks kõigile eestimaalastele enne inimkonna etteotsa asumist (2006)

Pea kümme aastat tagasi jäi EV (ja ÜRO) ilma heast võimalusest maailm päästa – nimelt leidis käesoleva raamatu autor, et tema juhtimisel võiks ja peaks inimkond edasi tähtede poole rändama. Sest Maaga on lood hapud.

Eks raamatus on juttu paljust muustki (lisaks luuletused, mille autor kirjutas möödunud aastakümnetel enne filosoofilise selguseni jõudmist), ent siin tsiteerin lühidalt vaid sci-fi valdkonnast mõtteid (paistab, et autori fb-lehel on ta päästeprogramm uuesti avaldatud – kuigi vaevalt, et sama sõnastusega?).

“Kui eestimaalased soovivad presidendiks eestimaalaste ja inimkonna kestmajäämise huvi eest võitlemiseks suutlikku isikut, tuleb neil kasutada viimast võimalust – minna kodanikuallumatuse teed.
Seekord kandideerin mina Eesti Vabariigi presidendiks. Ma kutsun kõiki eestimaalasi poliitilisele üldstreigile alates 21. augustist. Streik peab kestma niikaua, kuni Riigikogu rahva nõudmise rahuldab. Varuge toiduaineid ja püsige kodus. Ühekorraga saab siis ka selgeks, kes on Eesti Vabariigis kõrgeim võim, kas tööandjate poolt ära ostetud Riigikogu või Eesti rahvas.
/-/
Eesti Vabariigi presidendina viiksin ma Eesti Vabariigi konvergentsi teele ja päästaksin tühikäigult maailmavalitsuse, et viimane saaks alustada desarmeerimist ja vabanevate ressursside suunamist valguse kiirusest suurema kiiruse otsingutesse.
/-/
Varsti saan ma 67-aastaseks. Kui te mu nüüd Eesti Vabariigi presidendiks valite, jõuan 10 aastat president olla ja võib-olla ka 10 aastat ÜRO peasekretär (kui maailmavalitsus minu presidendiaja lõpuks tühikäigult päästetud on ja desarmeerima hakata saab). 87-aastaselt läheksin pensionile.” (lk 2)


“Järgmine kinnistäht asub meist küll nelja valgusaasta kaugusel ja meile sobivad planeedid kindlasti palju kaugemal ning valguse kiirust ei saa altpoolt ületada, kuid teoreetiliselt eksisteerib võimalus alustada liikumist kohe kiiremini, kui valguse kiirus. Seda võimaldab oletada üks Einsteini võrrandi imaginaarne lahend. Nii peaks olema võimalik leida uusi planeete koloniseerimiseks.” (lk 72)

Kommentaare ei ole: