08 juuni, 2017

Sara Douglass - This Way to the Exit (Dreaming Again, 2008)

Üpris vahva õuduslugu Londoni metroo ehitamisest 19. sajandi lõpul. London on teatavasti vana linn ja kui hakata sügavamalt kaevama, jõuab üsna ootamatute kohtadeni, kuna varasemad asustuskihid mattuvad üha uute kihtide alla. Nojah, selle loo kontekstis on oluline, et varasema “hauarahu” rikkumine äratab seal suikunud maagilised jõud, ning need tuleb kuidagi elimineerida. Selleks tarbeks on kaks teadjameest, kes tellitakse kohale kui metrooehitusel satutakse mõne seletamatu katakombi või muu sellise peale.

Seekordne probleem on, et juhtutakse kokku maa alla mattunud paganaaegsele ristteele. Uurijad leiavad, et otsest maagilist ohtu pole, küll aga tuleb teha nii, et need maaalused risttee avaused oleks läbisõiduks kasutatavad, kuid mitte metroo lõpp-peatuseks. Projekteerijad sellele märkusele tähtsust ei omista ning jätavad selle koha ikkagi lõpp-peatuseks. Tulemuseks on… soovimatud juhtumid reisijate turvalisusega.

Väidetavalt on tegu reaalselt ehitatud jaamaga, mis ongi maha jäetud. Maagilisele vürtsiks on ka loos ette tulev ajas rändamine, mis annab vähe sünge seletuse selle risttee tekkele. Igal juhul, päris korralik ja stiilne lugu.

Kommentaare ei ole: