14 veebruar, 2018

Jim C. Hines - Second to the Left, and Straight On (Robots vs. Fairies, 2018)


Järjekordne versioon Peeter Paani mütoloogiast, millega ma pole suurt tuttav. Et tegu on ikkagi täiskasvanutele mõeldud jutuga (nagu ka Brennani ja McGuire puhul), siis on tegemist võrdlemisi sünge looga, kus algupärandijärgsed sündmused on täis tumedust, saladusi ja traagikat.

Nimelt varastab haldjas Tinker Bell haldjatolmu kasutades noori tütarlapsi, et nende jumaldamise aupaistel enda elujõudu toita. Ja et saaks Peeter Paanile kätte maksta, kuna see temaga raamatus nii näruselt käitus. Et laste kadumine on ikkagi kurvastav sündmus, on Tinker Belli ja aastate jooksul kadunud tütarlaste jälgi taga ajamas naisdetektiiv - kel samuti tütar röövitud. Tal õnnestubki haldjas leida ja temaga kaubale saada, lubades enda tütre ja ühe röövitud tütarlapse tagasisaamise võimaluse eest ligipääsu Peeter Paanile. Aga läheb nii nagu läheb.

Loo kõrged punktid siis tänu sellele üha avanevale vaimuhaige maailmapildile, see on päris… haige; muidu jääks tekst mulle päris võõraks. Loodetavasti jääb see antoloogia ainsaks lastekirjanduse interpretatsiooniks.

Kommentaare ei ole: