22 detsember, 2020

Barbie ja kolm musketäri (2009)

 

Õpetlik lugu sellest, et … trenni tuleb teha. Corinne on väiksest saati unistanud musketäriks saamisest ja igati harjutanud ning suuremaks saades annab ema talle kirja, et Corinne läheks isa sõbra Treville’i juurde, et see võtaks ta musketäride hulka. Corinne võtab kassipoja kaasa ning rändabki härra Treville’i juurde, kes aga teatab, et musketäriks saab vaid hoolsa aastate pikkuse harjutamisega - mida ta aga pole näinud Corinne’i puhul tegevat. Õnnetu neiu läheb peale kohtumist lossiparki, seal aga peab kassipoeg põgenema kurja koera eest! Kassipoega päästa üritades satub Corinne lossi, kus ta kohe võetakse koristajana tööle - lisaks neile kolmele neiule, kellega ta kiisukest päästa üritades lossipargis kokku põrkas.


Rohkem sellest kassipojast juttu pole.


Corinne ja ta kolm koristajast kaaslast saavad sõpradeks ning üheskoos hakkavad nad salaja harjutama musketäride kunsti. Kuni nad avastavad, et keegi plaanib kurja teha kroonprints Louis’le! Ning vandenõu juured on õige sügavalt lossis endas. Neiud otsustavad sekkuda, nad riietuvad ümber ja lähevad lossi maskiballile. Puhkeb madin.


Aga kõik lõppeb hästi ning musketärideks löödud neiud lähevad vastu uutele seiklustele.


Mõneti pöörane tõukumine algmaterjalist, eks sellest ole meil kõigil midagi õppida. Varem loetud Barbie-narratiiv oli vähe teistsugune.


Kommentaare ei ole: