27 juuni, 2018

Neil Gaiman - Looking for the Girl (Smoke and Mirrors, 2005)


Pole just Gaimani silmapaistvamate tekstide hulka kuuluv lugu, aga igati okei lugemine ikka. Minajutustaja avastas 19-aastaselt väärtajakirjast Penthouse oma unelmate naise, kes on samuti 19-aastane. Aga seejärel pole sellest kaunitarist kippu ega kõppu, kuni mitme aasta möödudes poseerib ta uuesti selles kvaliteetajakirjas, natuke teistmoodi oleku ja teise nimega ja ikka 19. Ning aastate möödudes välgatab see unelm ikka Penthouse’s, ajastule omaselt uute või julgemate paljastuste ja poosidega ning ikka 19.

Minategelase elu veereb oma tõusude ja mõõnadega kuni viimaks muutub selle neiu leidmine omamoodi kinnismõtteks - ning ta hakkab fotograafiks kuivõrd see seksikuse emalaev ilmutab end fotograafidele, ning kaob ühtegi jälge jätmata (paistab, et minategelane on ainus, kes näeb sellist järjepidevust). Aastate möödudes ongi see 19-aastane neiu korraga ilmunud fotograafi stuudiosse.

Tekst on kantud puhtast jutustamisrõõmust, andes ülevaate ühe inglise kuti elukäigust. Müstilisust lisab siis see eatu alastimodell, kelle olemuse minajutustaja jutu lõpuks ehk tabab. Eks lugu kaunistab selline gaimanlik huumor.



Kommentaare ei ole: