09 märts, 2020

Ysabeau S. Wilce - "The Biography of a Bouncing Boy Terror, Chapter II: Jumping Jack in Love“ (The Book of Magic, 2018)


Fantaasiarikas lugu imeliste saabastega mehest, kes peale saabaste abil sooritatud kõiksugu vargusi rikkaks saanuna avastab, et ta elus on tühi koht: tal pole naist, kellega rõõme ja muresid jagada (küsitavaks jääb, kuivõrd ta ise on valmis teist inimest kuulama; tegelane ei tundu just empaatiat omavat). Hakkab siis armastust otsima … mitte küll edukalt, kuivõrd öösiti imesaabaste abil magamistuppa kargav mesikeelne mees pole just kõige meeldivam kandidaat südamemurdmiseks.

Viimaks pöördub ta müüdavate naiste patrooni poole, kes on nõus teda õige inimeseni juhatama – tingimusel, et mees tagastab talle varastatud papagoi, mis on omadega sattunud kohaliku patriitsi loomade kogusse. Ja patriitsiga ei jamata … kuigi varas on juba kogemata temalt midagi varastanud ning võimukandja on oma verekoerad (õigemini küll vereskorpionid) saatnud välja selle nurjatu varga elimineerimiseks. Armuhull varas murrabki lossi, kus parasjagu on toimumas enneolematu pidu patriitsi tütre auks.

Nagu algul öeldud, autor on loonud üsna rikkalikult fantastilise maailma, detailide pillavus jätab aga peategelase kuidagi … elutuks, või noh, miks peakski ühele ennasttäis vargale pöialt hoidma, seega jätab peategelase mure ja saatus vähe leigeks.

Kommentaare ei ole: