19 märts, 2020

Greg van Eekhout - The Wolf and the Manticore (The Book of Magic, 2018)


Americana rohkete maagiliste artefaktidega. Lugu sõjalisest vastuseisust Põhja- ja Lõuna-California vahel, kus siis põhjast pärit spioon töötab maagiliste artefaktide töötlemise tehases ning vahendab sellealast teavet oma riigile. Spiooni tabab üllatus, kui selgub, et erilise ninaga maagist ülemus on naise ammu idenfitseerinud põhjalasest spioonina – kuid ähvardamise või ametivõimudele üleandmise asemel soovib ta, et naine aitaks tal põhja põgeneda.

Neiu asub seda operatsiooni nö ette valmistama (kuigi tal pole aimugi, kuidas seda teostada), armub mehesse ja saab käsu ta tappa ning laiba põhja toimetada (kuivõrd selle maagi keha on kõiksugu maagiliste artefaktide manustamise pärast haruldasest maagiast tulvil). Seeasemel tahab spioon mehega hoopis Mehhikosse põgeneda – kuid nüüd satuvad Põhja ja Lõuna tegeliku maagiliste pihtide vahele.

Mitmest õõvastavast detailist (nt maagiline kannibalism või kehade modifitseerimine) hoolimata üsna lapsik jutt. Selgelt ameerikapõhjaline, aga samas see maagiline süsteem on nagu Potteri või Borgese imeolendite-põhine värk. Ja noh, niisama mingite mingite draakonite jms vehkimine Ameerika tingimustes mõjub minu jaoks vähe totralt.

Kommentaare ei ole: