05 november, 2010

Indrek Hargla – Hathawareti teener (2002)

Raamatut ei julgeks soovitada Hargla menuraamatute lugejatele, pigem jääb ikka fantasysõprade või andunud fännide lugemisvaraks. Ja kaanekujundus on halb (hea öelda, kui kujundus pole omamaine, muidu nagu kodumaiseid kujundajaid ei tahaks otseselt kiruda).
Nimiloo peategelane polegi üllataval kombel apteeker, vaid endine arst. Tegevuspaik klooster, meelad porgandpaljad nunnad, kes vanamehe selget meelt segavad (eks oma osa ka kloostris tarbitaval armujoogil). Aga siiski, endine arst ja ta teener lahendavad mõrvamüsteeriumi.
“Vend Rus” - tegevus taas kloostris, kitsad käigud, müürid, pimedus, nagu ikka. Õpetlik horrorlugu sellest, kui madal on inimene. Hetkeks oli lootust, et mingi paganlik värk, aga ei, ikka saatanlikud salasepitsused.
“Püha Graal – 1984” läheb siis pisut Koululugude kanti, maneerlikkus (aurupunk?) ja nihkes ajalugu, ehk siis kuidas Prantsuse kuningas saadab musketäride abil laiali templirüütlid. Ja seda siis aastal 1984 (ajalugu muutus nagu ikka 14. sajandil, lähemalt sellest nt lk 97 ja 106-107). Kahtlemata kogumiku parim tekst, puänt on hea, elagu Prantsuse jalgpallikoondis!

Kommentaare ei ole: