18 detsember, 2012

Deepak Chopra "The Path To Love" (2000)



Whatever relationships you have attracted in your life at this moment, are precisely the ones you need in your life at this moment. There is a hidden meaning behind all events, and this hidden meaning is serving your own evolution.

   Ühel päeval raamatukogus aega surnuks lüües võtsin selle kätte, olin seda nime kuulnud ja mõtlesin, et ju see midagi sarnast Oshoga, kus palju müstilisi ütlemisi valgele keskklassile. Mingid kohad jäid sirvides silma ja  tundusid tarkade ideedena. Tellisin inglisekeelse raamatu, kuna miskipärast eelistan alati seda eesti tõlkele. Ja kui lugesin, siis jäi vahepeal toppama - tegu pole selles mõttes ilukirjandusega ja Chopra läheneb armastusele kui loovale jõule, millest oleme tegelikult tehtud ja mille poole me püüdlema peame.
   Raamat räägib sellest, kuidas me ühiskonnas on armastusel hoopis muu tähendus ja tegelikult valdab meid üksindus, hirm ja viha jne. Ja kuidas siis leida see tõeline armastus ja mis see on. Näiteid toob ta enda praktikast ja ka India mütoloogiast ning antiikkirjandusest. Keda huvitab spirituaalsus ja teadvuse laiendamine, võiks pilgu peale heita. Need ka, kellel suhtes tihti korduvad probleemid või kes ei suuda suhteid luuagi. Eeldasin palju new agelikku möga, aga vastu tuli hoopis inimlik ja inspireeriv mõttelend, kus vahel tundsin ära ennast või enda lähedasi.
   Kindlasti pole raisatud aeg, lugesin huviga ja eks üks eeldus sellisesse teosesse süüvimiseks ongi isiklik huvi, mitte päris juhuslik riiulist krabamine. Ja kui ma seda krabasingi juhuslikult, ju siis ikka kosmos juhatas. Vot sellised mõttekäigud... Chopra teiste raamatute kallale ei torma ja neist rääkida ei tea, aga iseseisvalt nendest on see teos mõnus ja selge, kirgastav lugemine. 

Kommentaare ei ole: