12 september, 2014

Joe Abercrombie – Some Desperado (Tor.com 4.11.2013)

Tekst on siis nö eellooks “Red Country” romaanile, ning kajastab üht episoodi romaani peategelanna Shy kurvast loost (no tegelt ma pole seda romaani lugenud, aga noh, senise kogemuse põhjal on Abercrombielt raske oodata mõnd tegelast tabavat kaunist happy endi). Nimelt on neiu lindpriina tagaaetav ning tagaajamist teostavad ta hiljutised kambakaaslased, kellega eelnevalt koos sooritati pangarööv – kust aga saadi väga lahja noos, mis õnnetu neidise käes nö hoiul.

Niisiis jõuab Shy loo algul ühte kolkaasulasse, kust ehk leiaks inimestelt mingit abi tagaajajate tõrjumiseks... aga ühtki inimest pole, see koht on ammu maha jäetud. Ja taamal on näha tolmupilve, mille tekitavad kolme tagaajaja hobused. Neiul ei jää muud üle kui ühel või teisel moel meestega taaskohtumine vastu võtta. Napp lootus on, et ehk kurjamitele piisab panganodi tagasisaamisest, ent see näost näkku kohtumine kujuneb abercrombielikult veriseks, ning to be continued jne.

Lugu on tõesti üks episood ning romaani tundmata ei oska suurt midagi arvata võimalike allhoovuste kohta (näiteks Bardeni-lugu oli päris tore lisandus “Heroes” saagale). Eks siis romaanis selgu, mida see Shy tegelikult teinud on (no millal on Abercrombie kangelastel õilsad motiivid? Või noh, kui ka on, siis kui kaua need savijalgadel püsivad?), millised minevikupained välja joonistuvad.

Tekst vabalt loetav Tori lehelt, muidu algselt ilmunud ühes naiskangelastele pühendatud antoloogias, mille kaanepilt kaunistab tänast postitust.

Kommentaare ei ole: