23 jaanuar, 2016

Joe Abercrombie – Two's Company (Tor.com, 12.01.2016)

Lugu, kus kaks põgenikust nooremapoolset naist nimega Javre & Shev kohtuvad... poolpalja Whirrun of Blighiga. Kohtumispaik asub kuskil Põhja aladel, naised põgenevad miskite väga-väga vihaste templiteenijannade eest ja Whirrunit ajab omakorda taga Bethodi käsilased (sest Whirrun pole nõus Bethodi ees pead painutama) – seega lugu toimub Abercrombie esimese triloogia ajal (jällegi, ei mäleta, kas Whirrun eksisteeris seal triloogias taustategelasena, minu selgemad mälestused sellest eriskummalisest mehest pärinevad “The Heroes” romaanist ja ühest toredast loost).

Kolm tegelast satuvad kokku kitsal rippsillal. Et tegemist abercrombielike tegelastega, siis loomulikult tegemist üsna ülbete ja sõnaosavate tüüpidega, ning erimeelsuse lahendamiseks (kes peaks keda sillal mööda laskma) otsustavad Shev ja Whirrun võidelda. Eelnevalt lepitakse kokku, et naisele ei virutata mõõgaga rindu ega mehele noaga munadesse. Puhkeb kahevõitlus, mille aga katkestab...

Lugu läheb veel mitme pöörakuga edasi. Tegemist pole just kirjandusklassika kuldvaramut täiendava tekstiga, on lihtsalt selline... netist loetav kiire mõõga-seksi-galantsuse lugu. Et Abercrombiel on ilmumas jutukogu, siis selle sisukorda nähes on käesoleva loo naispaarist veelgi lugemist oodata.

Kommentaare ei ole: