10 mai, 2010

Stuart M. Kaminsky – CSI: NY. Uputus (2008)

Eesti kanalid näitavad vist 4 CSId, ise olen vaadanud seda esimest (Las Vegas?), mis oli üpriski tore. Miami on Caruso poolt solgitud, hämmastav, miks teda pannakse nii esinema (või tuleb öelda “näitlema”?). NY'i vahel öösiti poole silmaga näinud, aga ei enamat. NCIS on ka sama või? Igatahes sellest pole suutnud huvituda. Võibolla hakkan vanaks ja konservatiivseks muutuma, aga enam ei kutsu igasugu lahangud ja surmavigastused pikemalt telekat vahtima, et noh, aitab juba.

Kui tavaliselt on ühes teleosas 2 mõrvajuhtumit, siis siin raamatus vist 3 (lõpupoole oli kirjas, et nagu 9 laipa kokku, ei hakanud üle lugema, lihtsalt üks rodu sarimõrvu ja pommipanekuid). Tegevusliinide jälgimiseks tuleks vast tõesti telesarjaga tuttav olla, et noh, nimed paika saada või nii, mul lugemisel ikka see probleemike, et mitte ei seostanud nimesid telenägudega. Välja arvatud muidugi Stella, aga noh, lõunaeuroopaliku välimusega naised on pahatihti pilkupüüdva välimusega ja seetõttu telest meelde jäänud. Iseenesest on muidugi huvitav jälgida, kuidas raamatu autor püüab tegelastele konteksti luua, tegemist pole enam anonüümsete teletegelaste vaid suisa sügavamõtteliste newyorklastega (seda eelkõige siis kõrvaltegelaste puhul). Peategelased on teadagi pooleldi kangelased (jeerum, milline võiks välja kujuneda ekraaniCaruso tegelaskuju vastavas raamatus... Õlgu paneb võdistama), head ja vead pungitsevad kõikjal esile.

naisteleht

5 kommentaari:

bret ütles ...

suure krimifilmide ja -raamatute lembina vaatasin üks õhtu mingit CSI varianti. tähelepanekud olid kõik väga labased, aga siiski, a)kõik on ilusad b)peale Caruso, aga tal on "salapärane" pilk, c)taustamuss ja kaameraliikumus on sellised, et ei suuda end seriaali kütkest vabastada , d)mõrvari saab algusest peale selle järgi ära tunda, et Caruso põlastab teda algusest peale ning lihtsalt kahtlusalused pälvivad algusest peale tema soosingu e)laboritöötajad lehvivad vastutustundetult pikkade juustega ringi, f) Calleigh käib oma nunnuolemisega jubedalt närvidele.

kolm ütles ...

muarust on selge, et kui pole Calleigh (see on see blondiin, eks?) sarnaseid tegelasi, siis ei saa sarja ka vaadata.

bret ütles ...

tõsi, kui nad kõik koledad oleks, võtaks see kahtlemata hulga vaatajaid vähemaks.

kolm ütles ...

selles suhtes ongi huvitav, et originaalCSIs (Las Vegas siis?), polnud just otseselt kaunitare või tibisid (kui viimati nägin, siis hunnik näitlejaid vahetunud jne), aga ikka kõlbas toredalt vaadata. need NY-Miami omad ongi nagu sisutühjemad ja sellevõrra siis peavad glamuuriga end ilmestama.

bret ütles ...

jah, esimeste osade tegelased nägid kenad välja, aga olid seejuures ka asjalikud. ülejäänud variandid elavad CSI kuulsaks saanud nime, efektide ja näitlejate ilu peal.