17 detsember, 2009

Doug Hanks – Baarimula (2009)


“Kas palliplatsil on raskem olla söötja või tagaliinimängija?” (lk 12) - siin on jälle see sporditerminite eesti keeles puudumise probleem. Antud kontekstis on ehk tegemist pesapalli (pitcher ja outfielder) või ameerika jalgpalliga (quarterback ja running back?), mõni spordikaugem pakuks ehk ka võrkpalli.

“Kas loobuksite pigem jäätisest või pitsast?” (lk 13) – selge, et jäätisest.

“Kui teil tuleks magada ühe bändi kõigi liikmetega, siis missugune bänd oleks see õnnelik?” (lk 17) – ei tule ühtegi sobivat meelde.

“Bänd, kes pidi mängima teie sõbratari pulmas, jäi tulemata. Pruut ulatab teile läptopi ja palub alla laadida muusikavaliku, mis peo käima paneks. Nimetage kolm avalugu.” (lk 26) – Bardo Pond “this time (so fucked), Magik Markers “4A”, Yo La Tengo “i was the fool beside you for too long”.

“Kui Superman kutsuks Aquamani välja veealusele võidusõidule ümber maailma, siis kumb võidaks?” (lk 28) – Eesti üks tobedamaid subkultuure on need ameerika viiekümnendate fännid – elagu kokakoola, hamburger ja ameerika lipp.

“Hakkate kolima väga õhukeste seintega korterisse. Valige naaber: kas bassimängija, seksisõltlane või papagoikasvataja.” (lk 97) – aktuaalne teema, valiks vist papagoikasvataja.

“Teil on kogu ülejäänud eluks ainult üht liiki lugemisvara. Kas soovite pehmekaanelisi armastusromaane, koomiksiraamatuid või välispoliitilisi ajakirju?” (lk 100) – vist välispoliitikat, eks seegi ole omamoodi põnevuslugudeks.

“Mis on meesterahva jaoks hullem, kas kiilaspäisus või seljakarvad?” (lk 111) – vist kiilaspäisus.

“Kas eelistaksite, et teil keelataks endast vanemate või endast nooremate muusikute kuulamine?” (lk 112) - nooremate muidugi, uus on unustatad vana jne.

“Mis on kõige magedam spordisündmus, mida televisioon üle kannab?” (lk 113) – võimlemine või golf või uisutamine või motosport.

“Mis on kõige hullem: lõtv käepigistus, higine käepigistus või raudkõva käepigistus?” (lk 173) – lõtv ikka.

“Kas läheksite kohtama pigem kellegagi, kel kolm huulerõngast, või kellegagi, kes kannab 80-ndatest pärit soengut?” (lk 182) – kaheksakümnendate arusaam naiseilust on kastreeriv.

“Kumb on hullem, kas lumerookimine või koerakaka koristamine?” (lk 184) – loogiline, et koerafekaal.

naisteleht

Kommentaare ei ole: