06 veebruar, 2016

Michael Shea – Hew the Tintmaster (Swords & Dark Magic, 2010)

Nagu ikka, jääb antoloogia viimaseks looks midagi sellist, mida mingil põhjusel pole tahtnud või viitsinud lugeda. Ja nagu ikka, kui viimaks selle teksti käsile võtad, siis ka lihtsalt selle eesmärgiga, et enamvähem kiirelt läbi närida, et saaks lõpuks raamatu riiulisse panna. Nii ka seekord.

Lugu osutub üsna tüütuks tekstiks – läbi erinevate juhtumiste moodustub seltskond, mis vägeva nõia ülesandel peab minema salapärastesse maa-alustesse kooobastesse... ja seal seina ära värvima. Misjärel siis peaks midagi juhtuma. Seltskond on värvikas, teekonnal sihtmärgini juhtub nii mõndagi, neist tähtsusetuim pole ühe üleloomuliku olendi tungiv hoiatus, et nende kavatsetava teo täideviimine tooks kaasa maailmalõpu. Mehed rühivad edasi ning koobastes näevad viimaks...

Et siis selline quest. Hoolikalt ja värvikalt kirjutatud. Mitmekesised tegelaskujud, küll on siin kelm (Cugel the Clever, kes olevat jututsükli peameheks, siin küll üsna kõrvaltegelane) ja meistrid ja mõõgavõitleja, viimases hädas moodustub neist meeskond jne. Aga nagu öeldud, antoloogia viimane lugu ja kuidagi erilist näppu ei torka, siis väga kiindunud süvenemist pakutavasse just pole. Mis pole muidugi mingi vabandus.

Kommentaare ei ole: