06 juuni, 2017

Robin Wayne Bailey - Vengeance (Shattered Shields, 2016)

Võiks muidugi mõelda, et kui loo kangelaseks on machokangelanna, miks siis sellise tekstiga kaasneb nö alternatiivne seksuaalsus või siis seksisuhete rohkus (kuna meeste puhul lihtsalt ei pane tähele kõiksugu armukesi, prostituute ja vägistamisi?). Lugu on selle antoloogia kohta päris hea (või kui ülbeks minna, siis on ootused juba õige madalale langenud?), taas möllavad tumedad jõud ning tavainimesi ja võlujõulisi ootavad hirmsad kannatused ja hukkumised.

Loo kangelanna on võluvõimetega võitleja, kelle armsaim on hukkunud küla tabanud röövretkes - küla ja kloostrit rööviti seepärast, et kätte saada surmajumala vibu, mida üks nõid vajab, et äratada üles teine, surematu nõid, et see õpetaks talle oma kunste. Noh, kangelanna ei taha lasta sel juhtuda, eriti veel peale kokkupõrget selle esimese kurja nõia jõududega - nõid osutub kangelanna armsama kaksikõeks! Kangelannale tulevad appi selle surmajumala nunnad, kes peavad selleks tegema õige… drakoonilise sammu.


Ühesõnaga, igati tume ja sünge tekst, kus tehakse mitmeid hulle tempe mustade jõududega. Kuid ega kättemaks too armsamaid tagasi - ent noh, kas siis müstilises maailmas üldse mõeldakse tavamaailma reaaliates.

Kommentaare ei ole: