31 oktoober, 2022

Maarit Leijon - Südametu (Musträstas, 2022)

 

Lugu lombakast neiust, keda ei tahtnud ta kadunud egüptoloogist isa ja kes emalegi on nuhtluseks - sest lesest ema peab leidma abiellumiseks sobiva ja rikka mehe, et maksta võlgu ja taas lahedamat elu kogeda.


Kuid linna saabunud kaks noormehest venda hullutavad kõiki siinseid naisi ning emagi … langes peamise hullutaja lummusesse. Veel hullem, temaga ta nüüd soovibki abielluda - ja anda tütre teisele vennale naiseks. Tütar pole sellisest tehingust huvitatud, sest see teine vend ilmselgelt ei taha teda. Ning peavõrgutaja … ei puuduta ema sõrmeotsagagi, seda täiusliku rinnapartiiga ihast põlevat ema. Tütar käsib emal oma tulevasega enne abiellumist mehkeldada, või muidu. Seeasemel lükkab mees ema jääauku ja kaob, ning kui tütar meelemärkusele tuleb, elas see noorem vend tema kodus ning kõik võlad tasutud.


Muidugi on need mehed vampiirid (samaaegselt nende tulekuga hakkasid linnas ka naisi surema). Tütrel ükskõik, ta lasi oma uuel mehel endast verd imeda, lisaks leidis viisi, kuidas nii meest kui ennast lihalikult rahuldada. Kõigele lisaks avastas ta kadunud isa salajase peidupaiga, kus lamab üks veider muumia - kuid see muumia on veel kellegi otsingu objektiks …


Päris lahe ja jahe lugu, kaksteist punkti sellise peategelase ja üldse atmosfääri eest. Eks see vampiiriteema tundus algul vähe kulununa, kuid autor on seda tänu peategelase tegutsemisega päris originaalselt lahendanud. Alla kaheksateist keelatud: sex, drugs & egyptology.



3 kommentaari:

väga väga naine ütles ...

Lugesin ka just läbi. Pooleldi selle postituse tõukel. Tea, kas tasub oma muljed ka letti laduda v?

kolm ütles ...

Tasub, arvatavasti loed Sa seda teksti teistmoodi kui minusugune lugeja.

Takkajärgi mõeldes on see lugu vaat et minu jaoks meeldejäävaim sellest kogust (kuigi 2 head teksti on veel), ja just selle peategelase ... suhtumise ja motiivide pärast.

väga väga naine ütles ...

Ma siis varsti =)