01 jaanuar, 2012

möödunud aasta parimad raamatud


Täidsa eksperthinnang, pärismõtteliselt adekvaatne muidugi, loeb emotsioonilaks, mitte kvaliteet.

1 Brett “Kõrbeoda
2 Martin “Mõõkade maru: Veri ja kuld
3 Celine “Reis öö lõppu
4 Pinol “Pandora Kongos
5 Aleksejev “Kindel linn
6 Tänav “Euromant
7 Järve “Esimene aasta
8 Lauli “Kodutus
9 Koidula “Peruamaa viimne inka
10 Winterson “Kivist jumalad

Jutt siis ainult 2011 ilmunud raamatutest. Kahjuks mitmed teosed lugemata (nt Hargla jutukogu, “Illuminatus!”, Sapkowski), mis ehk ootuste põhjal võiks selles esikümnes segadust tekitada.
Mitmed sarjad jäid keskpäraseks (Loomingu Raamatukogu, Punane raamat, Moodne aeg) või suisa talveunne (Sündmuste horisont), Ajavaim ja F-sari on päris särtsakas ning Orpheuse raamatukogu ambitsioonikas.
Ja ikka rõõmustav, et omamaist campi ilmub üsna stabiilselt, selleta oleks kurb maailm.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

triinu küsiks huvi pärast, mitu raamatut 2011. aastal sa läbi loetud said. muidugi võiks ka siit kokku lugeda, aga ehk sul on juba kokku loetud.

kolm ütles ...

250 ehk? ja no siit tuleks lahutada kõiksugu luulekogude ja lastekate ja ajakirjade kohta tehtud postitused. sest noh, kõiksugu nihverdamist saab tehtud, ei ole suuteline haarama koorijuhtimise või rahvaliku ravimise finesse.

ja kui kellelgi on soovi loteriis kirjutada raamatuist... võetagu ühendust, seltsis segasem.

Anonüümne ütles ...

päris vahva tulemus, kuigi arvasin, et tuleb kaks korda rohkem raamatuid kui aastas päevi, aga sellel korral on aastas üks päev rohkem, niiet sinnagi mahub paar raamatut.

Tiina ütles ...

heh, ja mina mõtlesin, et olen oma 103-ga ilmatuma rekordi teinud :(

kolm ütles ...

no sa ei loe ka kümnelehelisi eelkooliealiste brošüüre... viis minutit ja jälle ristike kirjas.

ühesõnaga, lugegem Celine'i, Pinoli, Aleksejevit, Järve, Lauli ja Wintersoni; teisi raamatuid ei julgeks niisama lambist soovitada.

Kairi Look ütles ...

250 raamatut aastas?! õuuu! kas sulle makstakse lehekülje pealt? :)
uhket uut aastat ka!

Anonüümne ütles ...

Loomingu Raamatukogu kohapealt ma poleks nõus. Mu meelest on nad siin pikki aastaid äärmiselt magedalt esinenud, aga just nüüd umbes viimase aasta (või ehk kahe) jooksul on asi tõesti käima läinud.

250 raamatut - püha issand.

Anonüümne ütles ...

250 ! mnjaa, millal sa siis kalal käid ?

kolm ütles ...

jeerum, mida personaalküsimust... ja mitu korda seletasin siin eelnevalt, millised pisitrükised ja nihverdamised läksid selle suvaliselt (ja ülbelt!) pakutud numbri sisse.

Loomingu Raamatukogu... polegi vist peale suve sealt miskit lugenud, sest miski pole justkui huvi tekitanud. ehk möödunud aastal parim oli Gorochola jutukogu.

Anonüümne ütles ...

Oi, küll mulle meeldib, et Winterson on sees. Võtsin selle just uuesti üle lugemiseks. Aga ma sain läbi eestikeelse "Armastuse ajaloo" ja kiidan seda ikka-jälle. Mulle tõesti meeldivad raamatud, mis südamega trikke teevad.