30 detsember, 2021

Sami Ahmad Khan - 15004 (New Horizons, 2021)

 

Lugu biorelvast, mille on Maale saatnud võõras eluvorm, et siin hävitada 90% rahvastikust ning seejärel planeet endale haarata - nagu see on toiminud juba poole galaktika ulatuses. Nii näemegi, kuidas India ühes raudteejaamas ja rongis nakatuvad inimesed peale maale laskunud viiruspilve ning asuvad siis üksteist tapma - valimatult ette sattuvaid inimesi. Kuid India sõjaväel on võimalik vastu astuda õige ebameeldiva üllatusega võõrliigi viirusega pommitajale ,,,


Selles mõttes antoloogia kohta vähe ebatüüpiline tekst, et siin korraga tegemist võõra eluvormiga, mis ründab maalasi. Tõsi küll, sel eluvormil on just eriliselt paha plaan hävitada kultuuriline mitmekesisus, mis iseloomustab eelkõige Indiat ja ka muud maailma - eks see ole omamoodi kaitsekõne indialikule kultuurile. Igal juhul, möllu saab, see võiks taas olla ühe möllufilmi stsenaariumi aluseks.


“The Qa’haQ had also become aware that their ancient wisdom and culture was not theirs alone: it had to be spread across the entire solar system, the galaxy and the universe itself. Even by force. Consequently, the HoV1 was tweaked into various strains to attack various sentient life forms on multiple planets in different physiological ways: its effects, however, were the same across. It destroyed the ability of target life life forms to accept plurality, heterogeneity and multiculturalism.” (lk 201)


Kommentaare ei ole: