09 august, 2023

Rimi B. Chatterjee - A Night with the Joking Clown (New Horizons, 2021)

 

Lugu tulevikumaailmast, mis on üle elanud spermakatastroofi - nüüd küll tänu ühele india teadlasele on olemas Uued Kutid, kelle sperma on võimeline viljastama ja inimkonda edasi kandma. 


Tulemus on siis see, et kogu võim on Uute Kuttide käes, kes siis jagunevad eri korporatsioonidesse üle maailma ning konkureerivad omavahel võimu pärast. Et sperma kvaliteet on nagu on, siis maailmas on meeletult naisi, kes tahaksid pääseda nö priviligeeritute hulka. Aga ega vaid sperma pole katastroofi kogenud, muidugi on maailm ka vägagi muutunud kliimamuutuste tagajärjel. Aga noh, Uued Kutid oma korporatsioonidega elavad oma tavainimesele kujuteldamatut elu.


Kuniks siis tumevõrgus hakkab ärritavaid ja lihtrahvast hullutavaid muusikavideosid avaldama Klouni nimeline tegelane, keda ei õnnestu kuidagi võrku püüda. Uus-Singapuri Uued Kutid tahavad teda oma teenistuses ära kasutada, aga pole võimalik. Veel hullem, see Kloun tuleb nende nina alla esinema. Tuleb … elimineerida.


Mingis mõttes oleks see justkui selle kogumiku … kõige parem tekst? Tulevikunägemus, mis pole nii Indias kinni, hästi kirjutatud, huvitav tulevikuloo nägemus; sisu vaat et romaani väärt (autoritutvustuse järgi ongi ta kirjutamas romaani sellest maailmast. Igati ebamugav lugemine, aga intrigeeriv.


Kommentaare ei ole: