02 september, 2020

Todd McCaffrey - Small Bird's Plea (The Book of Dragons, 2020)

Lugu jätkab natuke Leckie-Swirsky laadis ehk siis kunagi (tuhat aastat tagasi?) tegi kosmoselaev hädamaandumise mingil planeedil ning selle aja jooksul on inimesed enamvähem unustanud kaugete eellaste teadmised - muidugi, folklooris on säilinud mitmeid märkmeid laevast ja tehnikast jms. Inimesi kimbutavad deemonid, mis/kes, nagu hiljem selgub, on nüüdseks ammugi surnud laevnike avatarid (tehisintellekti värk?) ja mis on püüdnud hoolitseda inimeste eest - kuniks ellujääjaid päästma tullakse. Mis oleks ehk võinud juba ammu teoks saada.

Lugu siis sellest, et üht inimeste küla justkui rünnatakse miski võluväega ja viimases hädas läheb väike tüdruk omapäi otsima imede koobast, kust saaks vaimudelt abi küsida. Retkel puutub ta kokku nö heade deemonitega ning tasapisi hakkavad välja kooruma mineviku saladused ja tuleviku mured. Ja lohe, eksole.

Et siis selline ulmeline lugu, mis meenutab midagi varemloetut. Või noh, selliseid tekste oleks justkui mitmeid lugenud, aga nüüd ei oska näpuga osutada.

Kommentaare ei ole: