22 september, 2020

Sarah A. Hoyt - Rising Above (Shattered Shields, 2016)

 

Lugu noormehest, kel on võime libaloheks muutuda ja kes vahistatakse sellise libastumise pärast. Karistuseks on surmanuhtlus ning noormees jääb oma saatust ootama: millegipärast ülekuulaja arvab, et noormehel on veel libadest salaseltsilisi, kuna tema moondumise ajal mõõdeti väga tugev maagilise energia voog.


Surmamõistetute kambris kohtab noormees libast saatusekaaslast, kelle puhul samuti kahtlustatakse salaseltsi olemasolu. Mõlemad ... ei mõista sellist alusetut paranoiat. Kuna jutu tegevus toimub Esimese maailmasõja laadses olustikus, kus preislastel ja inglastel on kõva kaevikusõda ning "vandeseltslaste" loheks muutumine rindejoone lähedal olmitteks selgelt libadele liialt ohtlik, siis viib see peategelase mõttele, et äkki see maagiline voog on hoopiski inglise vägede põhjustatud, kes ehk kasutavad õhuväes kaugpommitajatena libalohesid (libavärk pole vaid preislaste eripära; pea kogu maailmas hävitatakse selliseid ebardeid - vaid Ameerikas mitte). Sellest inglaste võimalikust biorelvast kuuldes on ka preisi väejuhid valmis katsetama ning peale kiiret väljaõpet saadetakse libalohed järgmist brittide õhurünnakut tõrjuma.


Igati jabur lugu, kuid plusspunktid Esimese maailmaõja olude ja preisi sõjamasina kasutamise eest, kõik need vabahärrad ja puha.


Kommentaare ei ole: