28 juuli, 2022

Sarah Gailey - I Remember Satellites (Someone in Time, 2022)

 

Ajarännak, mis siis kirjutab ümber Wallis Simpsoni ja Edwardi ja George VI teemat. Nimelt tahetakse tulevikus olla kindlad, et Briti troonipärijaks oleks noorem vend, niisiis saadetakse tulevikust naisagent võrgutama esimest troonipärijat - kuna ta esineb lahutatud naisena, ei saaks avalikkuse vastuseisu tõttu troonipärija lahutatud naisega abielluda.


Agendil õnnestubki mehe pea segi ajada ja kindlustada, et see püsikski troonilt eemale (selleks tuleb küll olla elu lõpuni abielus selle ebameeldiva mehega - see on üks halb tööots). Aga … õukonnas sehkendades kohtub agent teise agendiga, kellega tal oli mitmeid aastaid tagasi kuum suhe, ja nüüd tekib küsimus, et … kuidas edasi. Noortel naistel on moraalne ja eetiline probleem - nad ei tohiks mingil juhul suhelda, et mitte segada üksteise missioone. Kuid … olla edasise elu vaid abielus selle printsiga on ka valus.


Omamoodi irooniline tõlgendus Briti kuningakoja asjus (muidugi pole see üksüheselt üle võetud). Seekord siis naistevaheline armastus. Vandenõuteoreetikutele võiks see kogumik ehk meeldida, juba päris mitmes ajaloo solkimise lugu. Mis küll oleks võinud tegelikult juhtuda!


Kommentaare ei ole: