30 detsember, 2011

Rahvalik ravitsemine ravimtaimedest (1991)

Et slaavi teadjainimeste rahvalikke tarkusi. Mida küll proovida ei sooviks. Aga keegi kindlasti proovib. Ei tea miks.

Rahvalik vahend tugeva külmetuse puhul
20g koirohtu panna vähemalt 24 tunniks seisma 0,5l viinaga. Mida kauem seisab, seda tugevam toime. Doos oleneb indiviidist. Tavaliselt 50-100g 3 korda päevas enne sööki ja enne magama jäämist.
Immutada villane riie äädika, oliivõli ja kampriga (võrdsetes kogustes võetuna), panna ööseks vastu rinda. Riivitud mädarõigas panna selja tagant vastu kaela. Raputada kuiva sinepipulbrit sokkidesse. Vahend on lihtne, rahvalik.” (lk 12) 
Vahend pinnu kättesaamiseks
Määritakse paksult pinnu ümbrust kasetõrva või vaiguga, mähitakse ka tökatine lapp ümber haige koha. See mõjub ka siis, kui pind on juba üle kahe päeva nahas olnud. 15-20 min pärast on juba pinnu ots väljas ja seda võib pintsetiga eemaldada. Ükskõik kui suur ka pind ei oleks, saab selle ikkagi kätte.” (lk 14) 
Rahvalik vahend oksendamise ja mürgituse korral
Kestva oksendamise korral kasutavad vene ravitsejad viina soolaga. Tuleb raputada viina sisse natuke soola ja siis ära juua. Seda peetakse kindlaks vahendiks oksendamise vastu. Sageli eelneb oksendamisele toidumürgitus – näiteks konservidest, marjadest jt. Parim tulemus saadakse juues vaheldumisi viina-soola ja apelsinimahla iga 15 min tagant (1 apelsin korraga). Väga tugeva, ohtliku mürgituse puhul tuleb kohe pöörduda arsti poole.” (lk 18) 
Universaalne vahend juuste väljalangemise vastu
1 spl kastoorõli segatakse ühe ampulli “D” vitamiiniga, mida hõõrutakse peanahale seni, kuni nahk hakkab punetama. Ravida kolm päeva. 4-ndal päeval pesta juuksed kahe munarebuga. Pidada päev vahet ja korrata protseduuri. Sageli juba pärast kolmandat ravikorda ilmuvad isegi vanale kiilaspeale õrnad udemed.
Juuksed muutuvad paksemaks, kinnistuvad, saavad ilusa ja terve väljanägemise.” (lk 21) 
Vahend unetuse vastu
1. Sibul, kasutatuna suures koguses, annab tugeva tervisliku une.
2. Kaukaasia teadja soovitavad juua unetuse korral 2 klaasi kitse- või lehmapiima enne magama heitmist.
3. Hommikul, lõunaajal ja õhtul enne magamaheitmist panna laubale rukki- ja nisuleivasegu, millele lisada peeneks hakitud värske või soolatud kurgi tükikesi, hapupiima ja savi.
4. Juua moonipiima 6 korda päevas 1 napsiklaasi täis.
5. Enne magamaheitmist seista 3-5 minutit põlvini leigis vannivees.” (lk 22)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

hmm, seda juuksevedelikku võiks nüüd küll proovida, ehk paneb habeme ka kasvama. Otsin kohe paberi ja pliiatsi välja...ja sinepipulber sokkidesse

kolm ütles ...

see oksendamisevastane võitlus ajas mul südame läilaks.

Franz ütles ...

Viin soolaga - üsna jälk lugedagi.

Anonüümne ütles ...

pits moonipiima kõlab kuidagi dekadentlikult.