27 juuni, 2012

Valve Luts, Meili Rei – Vorstivalmistaja käsiraamat (1991)


Olid ajad, kui vorsti koostisosades puudus kanalihamass ja soja (tõsi küll, siin toodud 69 retsepti hulgas puuduvad nn vorsttoodete kirjeldused – küll on aga viinereid ja sardelle). Raamatus siis juttu tööstuslikust toodangust ning retseptid saja kilo kohta, ei tasu vist kodus niisama proovima hakata (kuigi, kui kõht tühi, siis miks mitte). Ühele vorstile lisati suisa konjakit (lk 119), mmm... Teise sordi vorstide retseptid näivad küll pisut koledad, mis tuletab edukalt meelde, et ega viimasel ajal küll viinereid või sardelle vabatahtlikult ei osta. Või üleüldse. Tegelikult ma seda raamatut kaanest kaaneni läbi ei lugenud, lihtsalt lappasin (siit-sealt ja retsepte kanalihamassi jahil). Sest pealkiri on tore. Ja laiskus.

üks artikkel vorstikannibalidest

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tore :) Siia võiks lisada viite Eda Kalmre raamatule sõjajärgsetel aastatel Tartus tegutsenud inimlihavorstivabrikust (tõsi küll, vaid seonduvatest linnalegendidest)
https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?168482