31 märts, 2014

Charlaine Harris – Ebasurnud Dallases (2011)

Jätkuvad Sookie ja Billi erinevad seiklused, mille põhjuseks on Billi boss Ericu soovid ja Bon Tempsi väikelinna mõned nurjatud kodanikud. Kodanikud nimelt tapsid Sookie värvika eraeluga töökaaslase ning Eric rendib telepaadist naise Dallase vampiiridele, kel häirivaid probleeme vampiirivastastega. Ja lisaks on Bon Tempsi metsadesse ilmunud menaad, kes nõuab lõivu joomise ja liiderdamise eest. Ja veel on massimõrvarist vampiir, kes on elust tüdinenud ja tunneb piinlikkust vampiiriks olemise pärast. No ja ihar Eric, kes millegipärast tahaks Sookiet panna.

Panemist on siin üpris üksjagu ning seda eelkõige Sookie ja Billi soorituses, mis muidugi igati jumalike tagajärgedega jne. Või noh, kas seeria ongi siis paranormal romance või urban fantasy? Igal juhul, tegemist on ehk rohkem naistele suunatud teostega. Huvitav on menaadi suguse olendi sisse toomine, polegi nagu sellist ilukirjanduses varem kohanud. Raamatusari võiks iseenesest olla menukas, kui poleks kahte “aga”: halb kaanekujundus ja tõlke vähene toimetamine.


“Kooselu vampiiriga võib osutuda raskeks, kui oled tegelikult päeva-inimene nagu mina. Olin aidanud baari kinni panna ja kella ühe paiku koos Billiga koju suundunud. Me käisime koos Billiga tema suures vannis ja tegime muudki, kuid pisut pärast kahte olin magama läinud ega tõusnud enne, kui kell oli üheksa saamas. Bill oli selleks ajaks juba ammu mulla all.” (lk 11)

Kommentaare ei ole: