26 oktoober, 2015

Ellen Klages – Sponda the Suet Girl and the Secret of the French Pearl (Fearsome Journeys, 2013)


Strahani lemmikautor Klages on teinud seekord kelmiloo, kus kelmi kelmusega vahele võetakse. Miks see topeltkelmus niivõrd keeruline on, ei oskagi öelda. Kõlab nagu... asjatu energiaraiskamine.

Kuningriigis on häda käes ja seetõttu on probleeme ka Natto nimelisel vargal, kel pole enam niipalju võimalusi varastamiseks, et mõnusalt elada. Ta kuuleb kõrtsis, et kuningas lubab suurt tasu sellele, kes toob talle ühelt kolkaküla nõialt pärli, mis pidavat surematuse andma. Natto otsustab võimalust kasutada ja kiirustab sellesse külla. Võõrastemajas, kus ta peatub, võtab teda vastu Sponda nimeline naine – Natto sööb head-paremat ning uurib, kus see võlur elab. Sponda aitab teda lahkesti ja kõik läheb justkui lepase reega... ainult et Sponda ja ta kaaslased seavad hoopis Nattole lõksu üles.

Eks lugu põhineb puändil, mis sellise muidu klassikalise kelmiloo mõneti pahupidi pöörab, aga ikkagi on natuke arusaamatu, miks Sponda kamp selle Nattoga niivõrd palju vaeva näevad. Aga noh, lugu on see kooruke ja mõte on see iva jms.

Kommentaare ei ole: