26 märts, 2019

Regina Kanyu Wang - The Brain Box (Broken Stars, 2019)


Romantika … ei pruugi just kaua püsima jääda, kui sul on võimalik kogeda oma tunnete objekti tõelist mõttemaailma.

Välja on mõeldud nö aju must kast, mis salvestab kõiki sinu mõtteid viimase viie minuti jooksul. Ehk siis kui peaksid surema, on võimalik see aju must kast (õigemini implantaat) nö välja võtta ja teine inimene saaks kogeda su elu viimaseid hetki. Tegu on eksperimentaalse tehnikaga, nii on see implantaat peamiselt noortel inimestel, kellele selle eest raha makstakse.

Ühel materiaalsetes raskustes paari naispoolel on siis raha pärast see seade ajus. Mille omamine muutub aga aina rõhuvamaks, kuna naine adub üha selgemalt, et tegelikult pole tal miskit soovi selle mehega abielluda vms (küll on aga mugav koos elada) ja ta tunneb hirmu, kui mees peaks kogema ta tõelisi tundmusi. Nojah, naine hukkubki lennuõnnetuses ning implantaadi tegijatel on nüüd põnev hetk – kas seade ikka töötab korralikult?

Loo teaduslik-fantastiline element on pigem toetavaks karkassiks igati inimlikele probleemide esitamiseks: lähedus ja egoism, ootused ja vajadused. Nojah, et tegu on ilukirjandusega, siis pole just üllatav, et see on lahendatud vägagi dramaatiliselt.

Kommentaare ei ole: