09 aprill, 2019

Amira Salah-Ahmed – In the Blink of a Light (The Outcast Hours, 2019)


Lugu tänapäeva Kairo iganädalasest diskoteegimöllust, mis ei erine just palju lääneilma sarnastest klubidest. Ja noh, et tegu on tänapäevaga, saab seda ööelu jälgida Instagrami kasutajate vahendusel.

Nagu teeb seda Omar, kes töötab ööklubides, pakkudes neile nö alltöövõttu ehk heli ja valguse teenust; seda koos lapsepõlvekaaslase Hassaniga. Hassan vaatab senini imestuse ja hukkamõistuga ga kõiksugu üha napimalt riietuvaid naisi; Omar on sisse võetud noorest juristist Ranwast, kes on omamoodi ööelu kuningannaks ja kelle Instagrami kaudu saab Omar osa naise sotsiaalmeediaglamuursest elust. Ainult et … Omar on kõigest varju jääv helitehnik ja Ranwa … ohjah. Igal juhul, Omar otsustab naisele naeratada.

Eks siin tekstis leidu ka sotsiaalkriitilist aspekti Kairo olude kirjeldamisel, kõik see läänestumine ja eristumine lihtrahvast, ja noh, probleemid, mis siiski ei kao kuhugi. Nagu näha, ööelule pühendatud antoloogia puhul pole ulmelisus mingil juhul eesmärgiks omaette. Mis noh, ei vasta just ootustele, aga samas eks ikka on tore silmaringi laiendada.

Kommentaare ei ole: