19 detsember, 2022

Isabel Yap - A Spell for Foolish Hearts (The Year's Best Fantasy 1, 2022)

 

Iseenesest hästi kirjutatud tekst, aga … no täis puhtalt romantikat segatud maagiaga, et siis mingi üleloomuliku armastuse värk või kuidas seda siis nimetatakse (“paranormal fantasy”?). Ei saa öelda, et oleksin just huviline.


Patrick avastab lapsepõlves, et temas on nõiaverd - peale seda, kui ta nõiast tädi selle poisile selgeks teeb. Ta vanemad sellise eneseleidmise peale just ei rõõmusta, ja võtavad lubaduse, et poiss hakkab tulevikus ikka ausamat tööd tegema. Patrick õpibki disaineriks (mis teda reaalselt ka huvitab) ja hakkab päevatööd tegema ühes San Francisco infotehnoloogia ettevõttes; lisatööks on ühes väikses poes nõiarohtude segamine. Ta elab üksiku vallalise elu, sest noh, ei saa kuidagi romantikalainele.


Kuni nende ettevõttesse tuleb tööle ligitõmbav Karl, kes hakkab temaga justkui flirtima. Patrick on segaduses - kas Karl on samuti gei? Või mitte? Või ikkagi on? Hoolimata segastest signaalidest nad saavad siiski lähedaseks. Kuni ühele peoõhtule järgnenud segasele lembehetkele avastab Patrick oma kallima korterist armastusejoogi, mille ta on teinud mõni aeg tagasi oma töökoja - selle joogi eripäraks on see, et lähedus soovitud inimesega tekib aegamoodi; mitte tinderlikus tempos nagu kõik soovivad. Kogu nende lähedus põhineb ebaõnnestunud armujoogil! Patricku süda on murtud, ta katkestab suhte ja jääb ootama, kuni armujoogi mõju lahtub. Kui kurb. Aga …


Ühesõnaga, selline puhas armastuslugu, aga maagiaga. Ja kas tegelikult on võimalik maagiaga tõelist armastust suunata jne jne. Noh, samas selline tänapäevane romantikavärk, mis vast rohkem kõnetab selliste lugude sõpru.



Kommentaare ei ole: