06 veebruar, 2023

Charles de Lint - Paperjack (Dreams Underfoot, 2003)

 

Otsene järg loole “Timeskip” ehk siis Geordie Riddell uurib edasi, kuhu kadus ta armastatu Sam. Teks on otseselt seotud ka eelmise jutuga “Our Lady of the Harbour”, milles jutustaja töötab päevatööna raamatukoguhoidjana ja kes siis aitab Geordiel vanu raamatuid ja ajalehti otsida, et leida märke Samist … ja ta abikaasast. Otsingute tulemus on muidugi südantmurdev, sest Sam elas tõepoolest kahes ajas.


Loo teine pool on vaikivast kodutust hüüdnimega Paperjack, kes jagas soovijatele kõiksugu tähenduslikke ennustusi ja seetõttu on muidugi jäänud Jillyle silma. Ja kui Jilly tunnetab, et Paperjackiga on midagi teistmoodi, siis on ta muidugi mures ja püüab Geordie abil teda leida. Sam otsimisaktsiooni kõrval leiab Geordie sellegi mehe veel viimast korda, kuid Paperjacki lõpliku lahkumise järel jääb ikkagi küsimus õhku ta päritolust


Et jah, selline lugu, mis siis tugevalt juurtega Newfordi maailma sees - eks mingil moel võimalik lugeda ka seda maailma tundmata (no lugu koosneb ju enamvähem tuttavatest sõnadest, mis moodustavad tihti mõistlikke lauseid), aga jah, pigem tekib küsimus, et millistes tekstides võivad need tegelased veel kokku puutuda. Aga selleks on muidugi Newfordi wiki.



Kommentaare ei ole: