08 veebruar, 2023

Charles de Lint - Tallulah (Dreams Underfoot, 2003)

 

Selle loo põhjal võiks arvata, et Geordie vend Christy Riddell on omamoodi romantiline alter ego de Lintile - nii on siin tekstis päris palju arutlusi kirjutamisest endast: kuidas selleni jõuda, mis seda inspireerib, milline on üldse kirjutamise ja toimetamise protsess, mis suhe on autoril teksti ja lugejatega. Ja eks iseloomulik seegi, et Christy mõtleb viimaks lühilugude kõrval ka romaani kirjutamist; eks see konkreetne kogumik ilmus niisamuti enne Newfordi romaane - tõsi küll, enne Newfordi kirjutas de Lint muidki tekste ja muuhulgas romaane.


“And though the stories owe their existence to the urban legends that give them their quirky spin, what they’re really about is people: what makes them happy or sad. My themes are simple. They’re about love and loss, honor and the responsibilities of friendship. And wonder … always wonder. As complex as people are individually, their drives are universal.” (lk 400-401)


Aga jah, Tallulah on naine, kes ühel Christy kirjutamisööl tuleb mehe juurde pargipingile juttu rääkima, nad leiavad kiiresti üksteisemõistmise ning kohtuvad järgmistelgi öödel. Christy arva, et tegu on vaimu vms (mis ei sega küll vahekorras olemast), aga jah, tegelikult on midagi enamat, mis sümboliseerib linna arengut. Igal juhul, põgus armulugu, mis jättis mehele kustumatu mulje.



Kommentaare ei ole: