01 jaanuar, 2024

Fonda Lee - Nameless Here for Evermore (The Book of Witches, 2023)

 

Kammerlik lühilugu emast, kes leinab oma äsjalahkunud teismelist tütart. Tütrega juhtus õnnetus, ta uppus vanni. Ema on igati religioosne inimene ja oma tütartki selles vaimus kasvatanud.


Ühel hilisõhtul on ta ukse taga tumedas riietuses neiu, kes väidab, et koolis oli ta tütre sõber. Ema ei taha seda hästi uskuda, sest see neiu näeb välja nagu mingi satanist (tähendab, sellise tõsikristlase silme läbi) ja tema oli keelanud tütrel sellistega suhelda. Neiu räägib segast juttu ning äkitselt võtab emalt nõiduse, millega avaneb mälublokeering … mille tütar oli emale pannud. Senine elu oli vähe teistsugune kui ema oli seda endale kinnitanud …


Mingis mõttes tundub see nagu ühe soojaga kirja pandud tekst. Eks see Ameerika tõsikristlaste eluviis on vähe mõistetavam sealsetele inimestele, kõrvaltvaatajana tundub see paraja jubedusena (muidugi, sellist jama on kindlasti siiagi sisse toodud). Ja noh, siis muidugi kokkupõrge nõiajõududega, see on nagu miski Buffy vms lugu. Vähe lihtsaks jääb see tekst.




Kommentaare ei ole: