09 november, 2022

Fran Wilde - Unseelie Brothers, Ltd (The Year's Best Fantasy 1, 2022)

 

Seda võiks vast nimetada kaasaegseks moemuinasjutuks, ehk lugu sellest, kuidas eksisteerib üks moeateljee, mis ilmub välja just enne kõrgseltskonna  balli ning mille pakutavad riided on nii maagilised (ja üüratult kallid), et võivad pakkuda selle kandjale võimalust elumuutvaks õnneks. Või siis … kogemuse, mille oleks parem unustada. Aga selle pop up ateljee leidmine on juba paras ülesanne, mis vaid vähestel õnnestub.


Sera on ema kaotatanud moetudeng. Tema ema ja tädi on kunagi õnnestunud kanda selle ateljee toodangut - tol ballil leidis tädi endale rikkurist mehe, Sera ema aga … seal teenindanud ettekandja. Tädi tahab nüüd oma tütrele õnne pakkuda (hoolimata sellest, et ballikleit on tellitud Seralt). Kui telefonidesse ilmub teade salapärase ateljee taasilmumisest, saadab tädi sõbrannadest neiud seda otsima ning Sera kergeks pahameeleks leiavadki selle moepõrgu.


Kus siis täditütar saab viimaks oma kleidi ning Sera … talle pakutakse seal tööd. Ja viimaks võimaluse oma ema uuesti leida (sest nendel kleitidel on hind). Saladused, saladused.


Nagu öeldud, kaasaegne moemuinasjutt, mille lugemine ei avarda just minusuguse maailma. Aga noh, teatud stiilsust selles on, niisamuti peategelase eneseleidmise tee kui selline, ja eks kogemus ole kogemus.



Kommentaare ei ole: