11 aprill, 2024

Tanith Lee - Felidis (Under My Hat, 2012)

 

Üsna kaval ja muinasjutulik lugu, kergelt zoofiilse maiguga.


Oma kogukonnast väljaheidetud noormees rändab linna poole, et sealt tööd leida. Jõuab aga ühte külasse, kus olevat … kassi välimusega neiu nõiaks. Noh, muidugi, peab ta sellist ilmaimet nägema ja tõepoolest, kui ta viimaks end nõia juurest leiab, ümbritseb teda hulk kasse ja üks eriskummalise välimusega neiu - selline karvasevõitu ja veidrate roheliste silmadega. Noormees … ei suuda lahkuda, ta aitab teha igasuguseid kodutöid ja vahel ikka arutleb, et kas ta on tõesti sellisest naisest sisse võetud - neiu omakorda annab selgelt mõista, et ta pole kuidagi huvitatud romantilistest suhetest ühegi inimesega.


Ja siis on seal üks kass, keda neiu väga austavalt kohtleb ja kes omakorda vaatab noormeest sellise ülbe pilguga. Aegajalt käivad neiu juures abivajajad ning siis ei tohi ükski teine inimene majja siseneda. Jällegi, noormehe armukadedus aina kasvab. Sügisest sai talv ja siis kevad ning viimaks lubab noormees lahkuda linna … aga kui vaid saaks veel teada, mida see nõid nendega haigetega õieti teeb!


Nojah, nagu öeldud, mõneti ebatraditsiooniline lugu ja eks kassiaustajad leiavad siit oma. Hakka või Tanith Lee tekste rohkem lugema.


Kommentaare ei ole: