10 märts, 2020

Rachel Pollack – Song of Fire (The Book of Magic, 2018)


Tegemist siis Jack Shade’i nimelise tüübi jutumaailmaga, kus siis meile tuntud reaalsuse kõrval või paralleelselt eksisteerivad teispoolsused ja muud üleloomulikud reaalsused. Jack Shade ja teised temasugused Rändajad on võimelised nende maailmade vahel liikuma ja sõnumeid vahendama neile, kel selleks vajadus.

Selle loo teemaks on erakordne juhtum, et džinnide elujõud on kustumas, kuna neid toitvad Kallistochoi laulmised on korraga lõppenud. Džinnid palkavad Jack Shade’i uurima, mis selle vaikimise põhjustas ja kas Kallistochoi saaks tagasi laulma. Nagu ikka, tegemist on ilmraske ülesandega.

See tekst meenutas mingis mõttes gringode vanu krimkasid, kus detektiiv lösutab tihti oma kontoris ning kliendid käivad seal oma asju ajamas; et selline maagiline noir või nii. Jack Shade on muidugi igati traagiline kangelane (mingi aeg tagasi juhtus sedasi, et poltergeistiks moondunud tütar tükeldas oma ema), kes samas on igati hinnatud tegelane nende seas, kes teavad neid eri reaalsusi; mistõttu just valitaksegi selleks, et võimalusel džinnide elutuli taas lõõmama saada … aga see on keeruline.

Eks võimalusel loeks sellest maailmast ehk veel mõni lühiloo, ehk küll veendumaks, et pole just minu maitse. Küll võiks see vast meeldida neile, kes naudivad Butcheri ja Brusti eestindusi.

Kommentaare ei ole: