12 aprill, 2022

Tina Connolly - Miscellaneous Notes from the Time an Alien Came to Band Camp Disguised as My Alto Sax (The Year's Best Science Fiction & Fantasy, 2020)

 

Lühike interlüüd teemal, noh, lugege pealkirja. Igal juhul, loo jutustajaks on noor neiu, kel hormoonid möllavad ja kel on korraga kaelas tulnukas, kes/mis soovib tutvuda eluga Maal ja muusikaga. Tulnukas on võimeline muutma end milleks iganes ning tüdruk palub tal moondada end Gregiks, tema siinseks ihaldusobjektiks.


Oh, Greg istub tema toas ja räägib Gregi häälega, tõsi küll, vähe igavat juttu. Aga ikkagi, Greg! Järgmiseks pakub tulnukas, et muudab end saksofoniks, millena ta saaks siis tüdrukuga koos orkestriproovi minna. Ja millise soolo nad esitavad!


Ja Greg …


Vähe arusaamatu, miks selline tekst Hortoni poolt aasta parimate antoloogiasse valiti, sest noh, lugu pole just märkimisväärne, selline kena killuke, aga ei enamat - ka killukesi võib vägagi vaimukalt teha, vaevalt et selleks piisab tänapäeva teismelise mõttemaailma ja kõnepruugi jäljendamisest. Eks esmatutvus autoriga oli samuti selline YA värk, mis pole just julgustav edasisteks lugemisteks.



Kommentaare ei ole: