11 juuli, 2024

Michael Swanwick - The Little Cat Laughed to See Such Sport (The Dog Said Bow-Wow, 2007)

 

Sarja teine lugu on nagu kompaktsem - nojah, enam pole vaja tegelda tegelaste ja maailma tutvustamisega jms. Nagu eelmises loos lubatud, saabuvad Darger ja Surplus Pariisi, et kasvatada oma rahalist jõukust.


Nad leiavadki (no meie mõistes) ekstsentrilise abielupaari, kus surnud mees tahab endast märki maha jätta. Kelmid pakuvad, et nad teavad kadunud Eiffeli torni asukohta … see asub Seine’i jõe all.


Abielupaari teine osaline on vägagi võrgutava välimusega naine, kes aga Surplusile sugugi ei meeldi. Nagu ta viimaks Dargerile seletab, on tegu hoopis kassiga. Ja nagu peagi mehele selgub, tegu on õige amoraalse kassiga, kelle seltsis veedab Darger õige sensuaalseid tunde. Ning selgub seegi, et tegelikult pole abielupaar üldsegi nii kergelt õnge võetav … kuid eks neilgi ole oma pingekohad.


Tuleviku Euroopa, kus meie maailm on mattunud õige sügavale kultuurikihi alla; tegelased küll räägivad kadunud minevikust ja selle artefaktidest, kuid see on vast meie jaoks lähituleviku kirjeldus. Kui eelmises osas oli Surplus zoofiilses suhtes, siis nüüd Darger. Näis, kuidas sarja kolmandas jutus sellega õieti edasi minnakse.



Kommentaare ei ole: