03 november, 2017

An Owomoyela - The Last Broadcasts (Infinity Wars, 2017)

Pisut sarnane Vaughani looga - ainult sõja alguse asemel ongi planeedisüsteem rünnaku all. Mitte et tsiviilelanikkond seda teaks - toimub laiahaardeline varjamine nende eest. Sinna planeedisüsteemi kohale jõudes avastabki loo peategelane, et ta on palgatud infosõda vedama - tema ülesandeks on koordineerida salajast meediakampaaniat, millega seletada inimestele sõjaga kaasnevaid probleeme millegi palju argisemaga (puudub side naaberplaneediga? No küllap on ühenduses miski viga jne).

Selline töö pole talle kuidagi meeltmööda, inimestel peaks justkui olema õigus teada, et nende planeet võib iga hetk pihustuda. Samas, selle teadmisega kaasneks arvatavalt paanika ning see võib olukorra hoopis hullemaks keerata. Ent ei saa mitte vaiki olla, eksole, ning impulsiivselt teeb ta midagi mõtlematut.

Omal moel võiks seda nimetada põnevikuks või thrilleriks, et kõik need grandioossed salaplaanid ja peategelane võitleas õigluse eest. Loo finaal tekitas kerget pettumust, oleks nagu oodanud selgemat lahendust - muidugi, niisugune hägusus on lahendusena niisamuti igati aktsepteeritav (ja kes olen mina, et öelda, millised finaalid on sobivad või mitte). Seniloetud seitsmest lood viiel on olnud peategelaseks naine.

Kommentaare ei ole: