14 märts, 2018

Alyssa Wong - All the Time We've Left to Spend (Robots vs. Fairies, 2018)


Meelelahutuse tulevikumuusika Jaapani moodi, kus fännidel on võimalik külastada oma lahkunud iidolite… nö elusaid vahakujusid, mis on täidetud nende iidolite eri ajuskaneeringutest pärit mäluüleskirjutustega, mistõttu fännina saaksid sa justkui osa sellest päriselt olnud päevast, kui iidol tegi seda või teist (ja kuivõrd tegu on elusate programmidega, saad sinagi teha… nendega seda või teist).

Loo peategelane oli kunagi osaline ühes neidude supergrupis, mille eksistents lõppes ühe fataalse lavaõnnetuse tõttu, kus loo peategelane ainsana ellu jäi (ja milletõttu ta pidi tegema mitmeid plastilisi operatsioone). Peategelase probleem minevikuga on siis selles, et tal jäi pooleli armastusvärk ühe bändikaaslasega (LGBT, woohoo!) ning nüüd ta käib inkognito selles surnud staaride meelelahutuskompleksis (õigemini küll nagu hotellis, kus on numbritoad erinevatele minevikele) oma „elluäratatud“ grupikaaslastelt uurimas, mis värk neil ikkagi selle suhtega oli… ja miks seda fataalset õnnetust ei saanud vältida (peamine süü on muidugi ellujäänul endal).

 Nagu näha, siis igati sassis lähitulevik (tegevus toimub 2020. aastate teises pooles), kus inimese isikuvabadus… pole teatud tingimustes enam päriselt tema oma. Ja no muidugi kõik need lembeküsimused, mis on nii südantmurdvad jne. Päris hea jutt, seda eelkõige üpris õõvastava lähitulevikunägemuse tõttu. Wong on päris lööv autor, nagu selgub mu hinnangutest ta eelmistele lugudele, ei mäletanudki enam, et nii heasoovlik olen olnud.

Kommentaare ei ole: