12 märts, 2018

Lila Bowen - Ostentation of Peacocks (Robots vs. Fairies, 2018)


Paistab, et tekst on osa laiemast korpusest („The Shadow“), autori järelsõnast saab teada, et tekst on kirjutatud antoloogia teema raames (nojah!), sellepärast tuues sisse haldjad (ohjaa).

Aga jah, tegevustik on selline, et 1840. aastatel Durango kõnnumaal šerifi ametit pidav kujumuutjast Nettie satub peale juhtumile, kus neli meest ajavad taga üht õnnetut ning kui ta sisse piiravad, plaanivad temaga teha pahu asju. Et Nettie on ikkagi korravalvur, peab ta sekkuma, sest tema asi on pahadele tuul alla teha. Niisiis sekkub ta sellesse tülisse (et kuju muutes on ta nüüd riieteta naine, peab ta meestelt kõigepealt varastama riideid), püüdes välja selgitada, kes hea ja kes paha. Aga, nagu Nettie avastab, on nende meeste puhul tegemist haldjatega, kel on teadupärast oma sõltumatu arusaam sellest, kuidas asjad peavad käima. Kuid Nettie pole puupea… ja pealegi on ta šerif, eksole.

Niisiis, tegemist on haldjavesterniga? Miks mitte? Õnneks pole mingit ninnunännutamist, samas näib puuduvat Ashby või Gailey laadis sügavam sisu; seega vahelduseks igati kobe lugemine. Nagu hiljem selgus, on Nettie peategelane ühes värskes fantasy-western triloogias.

Kommentaare ei ole: