02 veebruar, 2012

Ellen Niit – Jänesepojaõhtu koos isaga (1982)


Metatekst lastele, remix eelmisest jänesepoja jauramisest ehk siis laps nõuab isalt, et see jutustaks talle sõnasõnalt jänesepoja teksti. Issi ei oska, laps loeb seepeale ise peast ette ja isa joonistab illustratsioone jutule juurde, mida nad siis mõlemad kommenteerivad (no laps kõike ei julge kommenteerida, mingi hetk läeb irmsaks). Ja nii saabki terve eelmine raamat üle korratud, sutt haltuura nagu. Tammiku illustratsioonid on päris popsportlikud, ikka maikaga jänku ja mootoriga hunt ja teerullist karu jne, traksidega jänesepoeg näeb tegelt välja nagu sadist alaealiste kolooniast;.on see tekst ja pilt üldse lastele huvitav, rohkem nagu täiskasvanutele adutav.

Nojah, iseenesest muidugi presentatsioon elutervest peremudelist, oleks vaid rohkem selliseid heatahtlikke ja õpetlikke isasid, kes oma maimukestele niivõrd hästi mõjuks.

2 kommentaari:

Raul ütles ...

mulle lapsena avaldas väga sügavat muljet, nii pildid kui tekst. kuna varasem raamat oli võõras ja lugemata, ei tundunud ka haltuurana, ja mingi hetk läks pisut hirmsaks kah.

Tiina ütles ...

Ahhaa, hoopis see raamat oli mul lapsena. Ka mulle avaldas see toona sügavat muljet, eriti need mootoriga loomade illustratsioonid.