23 juuli, 2019

Yoon Ha Lee – Gloves. Hunting Trip (Hexarchate Stories, 2019)


Kaks lühilugu Jedao teenistusvälisest ajaveetmisest. „Gloves“ on bordelli külastamisest, „Hunting Trip“ tema kimbatusest kõrgema ülemusega – see nimelt soovib jahil kiskjaid küttida, Jedaol puudub selleks suurem huvi ja tahtmine.

Neist kahest loost omamoodi huvitavam on „Gloves“ ehk siis lugu sellest, kuidas Jedao üht privaatsemat bordelli külastab (sest kasiinod on talle mängimiskeelu pannud, kuna ta lüpsab neid rahast tühjaks – ja kasiinode õnnetuseks ausa mängu abil). Bordellis tellib ta endale terveks ööks kaaslase, kes algsest kimbatusest hoolimata (Keli vormiriietuse ja auastmete küsimused) osutub õige osavaks Jedao rahuldajaks. Mis teha, kui meie kangelasele meeldib pidulikule sõjaväevormile seemet pursata jne. Või noh, olla seksi puhul pigem käsutäitja – vastupidiselt siis igapäevasele käsutaja rollile. Mida Jedao muidugi ei tea, on see, et prostituut pole vaid pelgalt tasu eest rahuldaja.

Et siis järjekordne vaade Heptarchate’i ühiskonnale ja võimusuhetele, segatuna kokku Jedao ambivalentsest suhtest Keli ja Shuosi traditsioonidega. „Gloves“ on tugevalt homoerootiline lugu, mis ehk traditsioonilisema ulme austajatele on vähe liiast. Samas see Jedao suhted meestega ja järglaste saamise küsimused on pea igas loos taustal olemas; ta ema ikka rõõmustaks, kui Jedao kohtaks seda õiget meest, kellega järglasi saada (see mõte on mulle senini võrdlemisi hämaraks jäänud).

„Kio hauled Jedao on his feet. Despite his slender build, he was surprisingly strong. „Jack yourself off,“ he said. „With the gloves on. I want to watch.“
„Jedao’s first two attempts to undo his fly failed because his hands were shaking violently. Kio slapped him again, which had paradoxical effect of steadying him. He hissed between his teeth as he pulled his cock out and closed his fingers around it. Silk; the whisper of fabric against his overheated skin.“ („Gloves“, lk 132)

Kommentaare ei ole: