14 oktoober, 2019

Cadwell Turnbell – Jump (The Year's Best Science Fiction & Fantasy, 2019)


Neiu ja noormees … juhtuvad kord teleporteeruma. Tegid teised ühe pikema jalutuskäigu ja ei jaksanud enam tagasi kõndida, noormees siis pakkus teleportatsiooni proovimist. Ja noh, koduukse ette nad ilmusidki.  Et nad olid ennegi head sõbrad, siis selline kogemus, no see viis abieluni. Ikkagi, milline kogemus!

Ainult et, noormees tahtis seda uuesti kogeda ning nii püüdis ta seda eksperimenti uuesti ja uuesti korrata, küll selles või teises variandis jne. Kuid niisugune järjepidev ja edutu katsetamine jahutas abikaasa südant, sest … arvatavasti see oligi vaid ühekordne kokkusattumus, arvas kainema meelega naine.

Mees jätkas senikaua proovimist kuni nad abielu lahutasid. Aga kui nad viimasel lahutusjärgsel kohtumisel kodu varajagamisel kohtusid, pakub mees, et nad võiks viimast korda veel proovida sedasamust teleporteerumist. Värske eks nõustub.

Omal moel on see kui näide SF ja F kokkupõrkest või pingest. Mees siis SF ehk kas katset on võimalik korrata ja naine kui F ehk juhtunu oligi midagi ainulaadset, mis ei saa uuesti juhtuda. Ja eks see ole lugeja isikliku sümpaatia küsimus, kumba poolt valida ning millist loo lõppu sellele tekstile valida. Ses mõttes huvitav tekst.

Kommentaare ei ole: