01 märts, 2017

Carrie Vaughn - Roaring Twenties (Rogues, 2015)

Kahekümnendate keeluseaduse aja Ameerikasse paigutuv urban fantasy, kus gangsteriteks on kõiksugu üleloomulikud olendid, kes inimsoosse peitunud. Neil on oma salajane öölokaal nimega Blue Moon, kus siis saab viskit rüübata, kaarte mängida ja jazzi saatel tantsu vihtuda - ning muidugi muuhulgas teostada oma võimumänge. Zombid, sireenid, libahundid võlurid ja kes/mis iganes.

Loo peategelasteks on kaks naisvõlurit, kes saabuvad maagilise kaitse all olevasse Blue Mooni, et selle omanikuga, võlur Gigiga, asju ajada. Ainult et Gigi ei tunne erilist vajadust nendega rääkimiseks. Olukorda vürtsitab see, et kuidagi satub sinna öölokaali föderaalagent, kel silmade põledes plaan kõik kohalviibijad arreteerida. Maagilistel olenditel poleks selle mehega hakkamasaamiseks suuremaid probleeme… kuid mees on sisse smugeldanud püstoli ning püssikuul võib kergesti eluküünla kustutada. Lisaks paluvad võlurite abi öölokaalis tööülesannetel olevad Julia ja Romeo, kes tahavad põgeneda allmaailma oludest. Ühesõnaga, korraga on võluritel käed-jalad tööd täis.


Selline vähe YA kanti lugu, natuke raske on tõsiselt võtta sellist maagiliste olendide paraadi, kes nii stiilses soustis säravad. Muidugi, nagu ikka selle antoloogia puhul olen kirjutanud, tekstil on meelelahutuslik väärtus, midagi meeltavardavat ei tasu oodata.

Kommentaare ei ole: