02 märts, 2017

Cherie Priest - Heavy Metal (Rogues, 2015)

Antoloogia seniloetud lugudest kõige suvalisem elamus, arvatavasti ei saanud pihta nii mõnelegi olulisele kohale, mistõttu tekst läks vähe tüütuks.

Lugu on siis vist eksortsistist - kuskil kolkalinna kaevanduses on kunagi toimunud katastroof ja see hävinenud, ning seejärel tekkinud ala käitub imelikult ja on üsna tappev. Kohale saabub loo jutustaja, kes on õige paks mees. Tema tegevusalaks on maagiliste olendite maa pealt ära koristamisega, oma veidra ameti tõttu pole ta just populaarne tegelane - kes ikka usub üleloomulike olendite (peale jumala ja saatana) olemasolu, eksole. Ja nii ta siis sebibki selle hävinud kaevanduse koha, ning kutsub jumala ingleid appi, et see… lovecraftlik olend minema toimetada. Ja nii edasi.


Nagu näha nii entusiastlikult koostatud kokkuvõtest, polnud tekst just inspireeriv või kaasakiskuv. Vähemalt pole tegemist ülemõistuse pika tekstiga. Ja leidub dialooge. Eks paks peategelane on ka vähe stambivaba. Ja muidu selline… ameerikalik värk. Hea, et seda juttu rohkem lugema ei pea.

Kommentaare ei ole: