08 detsember, 2020

Aleksandr ja Ljudmila Belaš - Lõõmav juuni (Raevu päevad 2, 2020)

 

Veidike John Wyndhami “Kraken ärkab” voolusängis, ehk siis ookeani uurimata alad peidavad saladusi, mis võivad inimkonnale saatuslikuks saada-. Aga Belašide teksti puhul pole teise intelligentse eluvormi tegu külalistega kosmosest, vaid ookeanis ongi arenenud üks teadatuntud eluvorm … õige intelligentseks ning nagu kummalisi juhtumeid uuriv kõmuajakirjanik sedastab, siis Maale kaks intelligentset eluvormi ei mahu.


Autorid pole teab mis poliitkorrektsed ning nende eluvormide jumaldamisega on seotud üks paljusid jumalaid kummardav religioon ja nende kummardajaid ei kohelda tekstis just … erapooletult. Pealegi, see megarahvus levib kõikidel kontinentidel just nagu vaaraosipelgad, Eks selline autorite vanamoodne lähenemine vähe harjumatu ole, aga küllap kogumiku koostajale olid olulisemad teksti seikluslikum pool.


Aga jah, eks plusspunkte kogub see jutustus (kogumiku mahukaim tekst) oma tempoka ja meeleoluka jutustamisega, kõik see põud ja taamal valitsev õudus. Eesti lugejatele kindlasti meelepärane lugemispala.


Kommentaare ei ole: