03 mai, 2021

Neil Gaiman - Muutused (Suits ja peeglid, 2021)

 

Vähe jaburavõitu lugu teadlasest, kes avastab viisi, kuidas vähist vabaneda (mis küll alati kõigi patsientidega ei tööta) - selleks tuleb kehast “vigane programm” (ehk vähki sisaldav) asendada teise, terve versiooniga, ning kõik võib minna hästi. Asjaga kaasneb ent üks väike aga.


Nimelt taaskäivitamisega kaasneb ka soo vahetumine - mis ei tee konservatiivsemat osa ühiskonnast just rõõmsamaks, ent piraattaaskäivitused osutuvad küll tulusaks (pakkudes rõõmu näiteks hiina vanematele, kes muudavad oma tütred poegadeks (no see pidu küll kaua ei kesta)). Ja ega evolutsioongi paigal tammu, nii leiavad mõned viirused võimaluse õide puhkeda (kui organism on muidugi eelnevalt nakatunud) peale taaskäivituse põhjustatud soovahetust. Ühesõnaga, elu läheb veidi segasemaks.


Nagu öeldud, vähe jabur üheksakümnendate teaduslik fantastika. Jutt võinuks olla jutustus, kuid samas tõepoolest, niisugused kokkuvõtlikud peatükikesed samuti igati töötavad. Vaesed konservatiivid, kes selle läbi peaksid lugema, milliseid vihaseid mälestusi see nendes äratab.





Kommentaare ei ole: