10 märts, 2023

Jim Butcher - Vereriitused (2022)

 

Sari võtab veidi ootamatu pöörde, või noh, samas on muidugi midagi sellist vaja, et mingitki sügavust juurde süstida sellele jätkuvale seikluste pillerkaarile. Nimelt selgub Dresdenile, kes ta ema õieti oli … ja et tal on poolvend, ja seda õige ootamatust kandist. Lisaks hakkab tekkima pinge teise naiskangelase ohvitser Murphyga. Kuivõrd noh, vampiiristunud Susan on teadagi eemal ja mõlemad lähtuvad sellest, et neil lihtsalt pole tulevikku. Aga muidugi, Murphy võib ka olla nö luhtunud katseks ja ollakse sõbrad edasi jne, enne kui mõni tõeline femme fatale jälle ette satub - sest ega vaid seiklustega saa täita nüüdseks selles sarjas ilmunud 11 romaani.


Tekst on muidugi dramaatiline ja Dresdeni olemasolu võimalikkus enam kui ohustatud, sest ta peale peetakse jahti ning palgatööks võetud tööamps jõuab õige ootamatutele radadele - mille tulemuseks on siis mõnede vanade liitlaste kaotamine ja uute sõprade leidmine. Eks teose meelelahutusliku osa eest kannab hoolt palgatööks võetud pornofilmi võtete turvamine üleloomulike jõudude rünnakute eest, aga noh … see leiab õige traagilise pöörde, kui juhuslikult hukkub üksikemast näitlejanna.


Eks jah, tegevus pole nii laiahaardeline kui eelmises romaanis, rohkem õiendatakse vanu arveid ja muidugi need vampiiride omavahelised võimuvõitlused. Kutsika lisandumine on kindlasti tuleviku tarbeks, praegu mõjus see vähe tüütult.




Kommentaare ei ole: