06 detsember, 2023

Tobi Ogundiran - The Nine Jars of Nukulu (The Book of Witches, 2023)

 

Antoloogia esimene aafrika mütoloogial põhinev lugu - tüdrukust, kelle isa on rikas valitseja ja kelle ema suri sünnivoodil. Isa ei lase tütart paleest välja, kuna tal on ohtlikud vaenlased, kes otsivad võimalusi mehele ligi pääsemiseks. Kuid nüüd on tüdrukul tekkinud imelikud unenäod, kus mingi mees vaatleb teda. Kui isa sellest kuuleb, laseb ta tüdrukule anda jooki, mis annab unedeta magamise - tüdruk püüab küll salaja joogita magada.


Ja ühes unenäos ajab teda taga vägev panter, kes ajab tüdruku oaasi, kus ümbritsevatest loomadest moonduvad välja inimesed, kes ütlevad, et nad on tema kadunud ema inimesed ja tema isa on tüdrukule endale suurimaks ohuks. Tüdruk põgeneb sellest unest; järgmistel päevadel viirastub talle, et teda jälgivad varesed. Neiu hakkab jooma isa tehtud uneeliksiiri. Kuid ühel ööl tunneb ta unes, kuidas isa temalt käed lõikab ja need enda kehasse paneb …


Et siis päris õudne eneseleidmise ja kättemaksu lugu, kus ühe pere hirmus saladus on ikka jõhkralt koletu. Huvitav autor.


Kommentaare ei ole: