22 august, 2014

Aino Pervik – Rändav kassiemme (2012)

Illustratsioonide järgi on ikka kahtlane raamatuid kingituseks osta. Siin raamatus on siis imearmsad ja supernunnud kassipildikesed, aga kui hiljem hakkasin teksti üle vaatama... kohe ei teagi, vast viieaastasele lapsele liialt titekas ja ka lühike.

Lugu siis tiinest tänavakassist, kes vajab sünnituseks kindlat kohta – noh, pesa, ulualust. Viimaks võtab ta enda valdusse tühja kurepesa ning seal toob ilmale Tiisu, Liisu, Miisu ja Kiisu. Aga oh häda, ühel ööl hakkab robinal vihma sadama ja ega kurepesa pole tegelikult kaslastele õige katusealune. Kassiema tassib kiiruga pojad pesast alla ja nad pistavad üheskoos jooksu kuni viimaks leiavad kuivema varjualuse silla all. Hommikul vaatab kassiema oma väikseid kurrnjäuhkjameid ning leiab, et need on juba küllalt suured, et üheskoos rändama (ehk hulkuma) hakata – ning teele nad asusidki. Aga kuhu?


Et siis selline poolkurblik lugu steriliseerimata hulkuvast kassist ja ta (järjekordsest?) pesakonnast. Kas jõuavad nendeni kasside varjupaiga töötajate ja loomaarsti hoolitsevad käed?


Kommentaare ei ole: